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Frequently Asked Questions – Form HUD - 52723 

 
 
Q1.  Our residents participate in a HUD-approved Family Self-sufficiency (FSS) Program under 
24 CFR 984.  Is the escrow account portion of the family rent included in the monthly rent roll 
amount used to calculate operating subsidy eligibility? 
 
A1.  No.  For purposes of reporting the total monthly rent roll amount in the calculation of 
operating subsidy on form HUD-52723, the PHA excludes the amount of the rent charge that is 
credited to the FSS escrow account. 
 
Q2. Do Family Self-sufficiency (FSS) escrow forfeitures have to be reported on form HUD-
52723?   
 
A1.  No. FSS escrow forfeitures were previously counted as other income under the Operating 
Fund regulations; however, the Operating Fund regulations in effect for Calendar Years 2007 
and after do not include an “other income” category.  (Note that the use of any such forfeitures 
is restricted to eligible operating subsidy uses.) 


